Media

Mediawereld verliest met Sikke Bakker markante vakman

Redactie | 3 juli 2017, 14:22

Oud-MWG-voorzitter overleden

Een mediaman in hart en nieren met een groot gevoel voor commercie en mediaonderzoek. Zo karakteriseert MWG-directeur Meindert Jan Krijnsen oud-voorzitter Sikke Bakker, die onlangs op 76-jarige leeftijd overleed.

Sikke Bakker werkte bij Reader’s Digest, Cebuco, onderzoekbureau Interview en de Weekbladpers. Daarnaast was hij in de periode 1980-1982 voorzitter van de MWG en nauw betrokken bij menig mediabereiksonderzoek.

Ook stond Bakker aan de wieg van de MWG-nieuwjaarsreceptie in Joseph Lam’s jazzcafé in Amsterdam. Daar presenteerde hij in de jaren 90 jaarlijks de Nieuwjaarsverwachtingen, gebaseerd op onderzoek onder de vakgenoten.

Sikke Bakker was zeer actief in het aantrekken van sponsors voor de MWG-activiteiten. Zo gaf hij in 1995 de aanzet tot de ‘Vrienden van de MWG’, waardoor de vereniging een gezonde financiële basis kreeg en een professioneel secretariaat.

Behalve voor de MWG en de mediawereld, heeft Sikke Bakker ook een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Adformatie in 1973. Hij was - volgens ingewijden - bovendien de bedenker van de titel 'Adformatie' (als samentrekking van adverteren en informatie). Daarnaast was hij enkele jaren actief als columnist.

 

 

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs