Media

ORN slankt af, draagt taken over aan Ster

Redactie | 4 juli 2017, 10:42

De samenwerking zat al langer in de pijplijn, maar is nu officieel bekrachtigd.

Dat beide partijen gingen samenwerking lekte uit in mei. ORN-directeur Clement Postmus had het bedrijf toen inmiddels verlaten en ook adjunct-directeur Lex Beyersbergen maakte onlangs zijn vertrek bekend.Ondertussen zijn veel beleidsmatige zaken in gang gezet om de samenwerking voor te bereiden.

Focus op kerntaken

De Raad van Commissarissen van ORN heeft n een intensieve periode van het onderzoeken van toekomstopties en in nauw overleg met de RPO’s (Regionale Publieke Omroep) voor ORN en de Ster een aantal besluiten genomen voor de toekomst. Zo is ORN in zijn operatie aanzienlijk afgeslankt met nog meer focus op de sales-kerntaken.

ORN gaat op verschuillende punten intensiever samenwerken met de Ster. Zo worden ondersteunende activiteiten als HR, Juridische Zaken en Marketing Intelligence in het vervolg afgenomen bij de Ster. Samen zullen de organisaties een aantal sales pakketten, voor specifieke doelgroepen, ontwikkelen voor de nationale advertentiemarkt voor televisie en radio. 

De Ster biedt de dertien regionale publieke omroepen de mogelijkheid om alle nationale en programmatic online sales activiteiten voor hen uit te voeren. ORN zal zelf geen actieve rol op dit gebied meer vervullen.

Frank Eijken

De statutaire directie van ORN Holding zal per 1 september door Frank Eijken in deeltijd worden ingevuld. Martijn Boxman wordt benoemd tot sales director en krijgt de verantwoordelijkheid voor het dagelijks uitvoeren van de sales activiteiten. Wil Disseldorp wordt verantwoordelijk voor de interne verkooporganisatie van ORN.

Met deze intensieve samenwerking creëert de raad van commissarissen voor ORN naar eigen zeggen een toekomstperspectief waarmee zij kan inspelen op de snel veranderde marktomstandigheden voor lineaire radio- en tv activiteiten. Per 1 september wordt de raad van commissarissen opgeheven en treden Frank Eijken en Marc Stubbé als zodanig af.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Orn Ster

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs