Media

Young & Connected neemt Samsam over

Redactie | 3 juli 2017, 15:59

Na de overname van Samsam bereikt Young & Connected ongeveer 2.800 basisscholen: een marktaandeel van bijna 50%.

Uitgeverij Young & Connected (onderdeel van Sijthoff Media Groep) heeft vanaf september, naast Kidsweek en 7Days, een nieuwe titel erbij: Samsam. Samsam biedt lesmateriaal voor burgerschap in het basisonderwijs en wordt nu nog uitgegeven door stichting NCDO.

Waardevol
Joris van Roemburg, directeur bij Young & Connected: 'Samsam is zeer waardevol voor ons. Wij willen graag anticiperen als het gaat om het curriculum voor het basisonderwijs, waarin burgerschap belangrijker gaat worden.'

De uitgeverij maakt nu al Kidsweek in de Klas voor 1.400 basisscholen. Na de overname van Samsam bereikt Young & Connected ongeveer 2.800 basisscholen: een marktaandeel van bijna 50%.

Voortaan op krantenpapier
Voor de abonnees van Samsam verandert weinig. Naam, missie en inhoud blijven onveranderd. Door de samenwerking met Young & Connected kan Samsam beter inspelen op de actualiteit. Ook zal het, net als Kidsweek, vanaf september op krantenpapier verschijnen. Dat moet het gevoel van urgentie vergroten.

'Het klopte gewoon'
'Samsam en Kidsweek vormen een natuurlijke match,' zegt Annemarie Vermeulen, zakelijk leider van Samsam. 'We maken allebei een journalistiek-educatief product voor basisschoolleerlingen. Het is in deze tijd belangrijk dat kinderen verhalen horen van leeftijdsgenoten met een ander leven dan zij. Zowel Kidsweek als Samsam maken kinderen nieuwsgierig en laten ze iets meer snappen van wat er speelt in de wereld. Daarnaast zien we allerlei manieren om samen te werken, zowel inhoudelijk als operationeel. Het klopte gewoon. Toen we elkaar gevonden hadden, waren we er vrij snel uit.'

Samsam heeft de afgelopen 42 jaar altijd kunnen rekenen op financiële steun van de Nederlandse overheid. Enige tijd geleden besloot het ministerie van Buitenlandse Zaken de subsidie af te bouwen. Dankzij de overname door Young & Connected wordt de toekomst van Samsam in het onderwijs veilig gesteld.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Young & Connected samsam

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs